Alegerea inelului de logodna perfect

Tips & Tricks

Stim ca achizitionarea unui inel cu diamant este inceputul unei calatorii speciale.

Una emotionanta, care va dura o viata intreaga.

De aceea, la KULTHO, credem ca logodna trebuie sa poarte amprenta unui inel deosebit, realizat pe masura povestii voastre de dragoste.

bijuterii pentru nunta

IMPORTANTA STILULUI

De la dimensiunea diamantului pana la culoarea metalului, exista numeroase criterii de luat in considerare in alegerea tipului de inel.

Ar putea fi util sa ii consultati prietenii apropiati, familia sau chiar sa acordati o atentie speciala asupra bijuteriilor pe care partenera le poarta in general. Aceste detalii va pot oferi o intelegere mai buna a preferintelor iubitei in materie de stil, cat si de valori, pe care aceasta alege sa le reflecte prin colectiile sale de bijuterii.

Personalitatea si caracterul partenerei merita o atentie deosebita.
O fire sensibila, emoționala va aprecia in mod diferit design-ul si dimensiunea inelului, spre deosebire de o fire exuberanta, extrovertita si indrazneata.

inele de logodna

CUNOASTEREA BUGETULUI

inele de logodna

Achizitia inelului de logodna este unica si reprezinta unul dintre cele mai importante momente din viata unui cuplu.

Astfel, aduce cu sine o anumita presiune, in urma careia s-au creat numeroase reguli menite sa orienteze viitorul logodnic pentru a face o investitie corespunzatoare, care sa fie în acord cu magnitudinea evenimentului....

Chiar si asa, un sfat onest v-ar incuraja sa ramaneti in limita unui buget confortabil, care sa va ajute sa va atingeti obiectivele de planificare ale nuntii si casniciei, reusind in acelasi timp sa va incantati cu adevarat persoana iubita.

Ganditi-va la elementele esentiale pentru partenera, fie ca este vorba despre un diamant de calitate superioara sau un design personalizat al inelului, si incercati, pornind de la acest punct, sa determinati un buget.

Solicitati indrumarea unui consilier KULTHO, care pe baza experientei si specializarii in domeniu va va intelege cu usurinta nevoile si preferintele.

inele de logodna
inele de logodna
inele de logodna

ALEGEREA MASURII POTRIVITE

KULTHO va pune la dispozitie doua metode simple pentru stabilirea exacta a marimii....

METODA 1

1. Decupati o banda de hartie si aplicati banda in jurul degetului pe care doriti sa purtati inelul.
Observatie: Nu uitati sa lasați un mic spatiu, "joc", care sa permita trecerea in forma rulata peste cea mai lata parte a degetului ( incheietura degetului).

2. Marcati cu pixul punctul unde se suprapune capătul benzii cu locul unde se incheie cercul format in jurul degetului.

3. Inlaturati banda de pe deget si masurati lungimea acesteia. Notati masura in mm ( cm = mm). Ajustati masuratoarea la numere intregi, fara zecimale, ex: 53.8 -> 54.

4. Lungimea benzii de hartie este egala cu marimea inelului.

METODA 2

Luati un inel care se potriveste degetului pentru care doriti sa faceti achizitia si masurati cu o rigla diametrul inelului. Diametrul inmultit cu 3.14 este egal cu marimea inelului.
Ex: 17 x 3.14 = 53.38.

inele de logodna
inele de logodna
inele de logodna

CEI 4C AI DIAMANTELOR

Fiecare diamant este unic, iar pentru a putea fi calculata valoarea fiecaruia, expertii au stabilit patru caracteristici definitorii, care sunt luate in calcul la fiecare evaluare.

Acestea se numesc "cei 4C" si sunt cei mai importanti factori care influenteaza valoarea diamantului.

"Cei 4C" ai diamantului:

• Carataj

• Culoare

• Claritate

• Cut (taietura diamantului)

inele de logodna

carataj

Este standardul unanim recunoscut pentru masurarea greutatii diamantelor si nu trebuie confundat cu „karatul” care masoara puritatea aurului. Acesta este elementul care influenteaza cel mai mult pretul unui diamant.

culoare

Este cel de-al doilea criteriu important in stabilirea pretului.
Clasificarea diamantelor dupa culoare consta, de fapt, in masurarea gradului in care un diamant se apropie de a fi incolor.
Un diamant poate imparti lumina intr-un spectru de culori (ca o prisma).
Mai putina culoare in diamant inseamna o gradare mai buna.
Grila de clasificare variaza de la "D", care este complet incolor, la "Z", care este o culoare galben pal sau maro.

inele de logodna

claritate

Indica daca un diamant este ireprosabil sau daca exista ceea ce expertii numesc incluziuni, mici imperfectiuni care de multe ori nu pot fi observate cu ochiul liber. De fapt, claritatea este o masura de puritate a diamantului.

inele de logodna

Cut

Include proportiile si simetria dimantului si influenteaza cel mai mult stralucirea acestuia. Taietura si forma sunt deseori confundate. Forma se refera la aspectul exterior al diamantului (cum ar fi rotund, smarald, printesa, etc.)

Taietura se refera la calitatile reflexive ale diamantului si este descrisa prin urmatoarele grade: "Ideal", "Excelent", "Foarte bine", "Bine", "Rezonabil" si "Neacceptabil".

inele de logodna